Liście morwy białej zawierają w swym składzie witaminy z grupy B
oraz flawonoidy, które wykazują działanie przeciwutleniające – łagodzą
negatywne działanie wolnych rodników. Ponadto zawarte w liściach
składniki wpływają na zahamowanie działania enzymów, które rozkładają
w naszym organizmie węglowodany. Dzięki temu część węglowodanów,
przechodząc przez nasze jelita, pozostaje niestrawiona. Skutkiem tego
jest niższy poziom cukru we krwi po posiłkach, co stanowi istotną
kwestię dla osób z cukrzycą.
liść morwy białej (Morus alba folium).
Łyżeczkę ziół wsypać do filiżanki. Zalać wrzątkiem i przykryć. Parzyć ok. 5-8 minut.
Działanie morwy białej
wspomaga zachowanie odpowiedniej masy ciała poprzez zmniejszenie
trawienia cukrów złożonych i wchłaniania cukrów prostych. Ponadto liście
morwy działają przeciwzapalnie.
Herbatkę tę szczególnie polecamy osobom cierpiącym na cukrzycę oraz osobom pragnącym zachować szczupłą sylwetkę.
Producent
Postać
Stosowanie
Działanie
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy