herbata zielona, opuncja figowa, aromat.
Torebkę herbaty umieścić w filiżance, zalać zagotowaną wodą o temp. ok. 70-85oC, parzyć 3-5 minut.
Zielona herbata jest bogata w witaminy B1, B2, B5, K, PP, związki garbnikowe, alkaloidy, związki purynowe, kumaryny i lecytynę. Zawiera również bardzo liczne związki mineralne, wapń, magnez, żelazo, mangan, krzem, fluor, miedź, jod oraz aminokwasy. Dzięki tak różnorodnej zawartości cennych składników, ma ona dobroczynny wpływ na różne funkcje naszego organizmu. Najczęściej wymienianą zaletą picia zielonej herbaty jest oczyszczenie organizmu z toksyn, korzystny wpływ na naturalną pracę układu sercowo-naczyniowego oraz przewodu pokarmowego. Dodatek opuncji figowej doskonale komponuje się z zieloną herbatą, poprawiając nie tylko jej walory smakowe, ale również wzbogacając w składniki witaminowe, mineralne i odżywcze.
Polecana dla osób poszukujących nowych doznań smakowych.
Producent
Postać
Stosowanie
Działanie
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy