Saccharomyces boulardii DBVPG 6763 (BIOOTIC™), składnik otoczki kapsułki: żelatyna, nukleotydy z Saccharomyces cerevisiae (kwas guanozyno-5'-fosforowy, kwas adenozyno-5'-fosforowy, kwas urydyno-5'-fosforowy, kwas cytydyno-5'-monofosforowy), inulina, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu, barwnik otoczki kapsułki: dwutlenek tytanu.
Stosować 1-2 kapsułki dziennie.
W przypadku problemów z połknięciem kapsułkę można otworzyć, a jej zawartość dodać do niewielkiej ilości spożywanego pokarmu.
Nie dodawać do gorących płynów/pokarmów.
Przygotować bezpośrednio przed spożyciem.
Diarof zawiera w swoim składzie drożdże Saccharomyces boulardii, nukleotydy oraz inulinę. Jest produktem wspierającym utrzymanie równowagi mikroflory jelitowej w celu poprawnego funkcjonowania układu pokarmowego oraz odpornościowego.
Saccharomyces boulardii poprzez tymczasową kolonizację jelita grubego wpływa na równowagę mikroflory przewodu pokarmowego i wspiera jego prawidłowe funkcjonowanie.
Nukleotydy uczestniczą niemal we wszystkich procesach życiowych zachodzących w organizmie (m.in. w układzie pokarmowym i odpornościowym) oraz biorą udział w odbudowie i tworzeniu się nowych komórek. Ponadto przyczyniają się do regulowania składu mikroflory jelit i tym samym wspomagają funkcjonowanie układu pokarmowego.
Inulina jest naturalnym prebiotykiem stymulującym wzrost korzystnej mikroflory jelit.
Wspiera utrzymanie równowagi mikroflory jelitowej w celu poprawnego funkcjonowania układu pokarmowego oraz odpornościowego. Przeznaczony dla dorosłych i dzieci powyżej 3. roku życia, do postępowania dietetycznego w przypadkach biegunki (infekcyjnej, podróżnych, poantybiotykowej) oraz w celu zapobiegania zakażeniom Clostridium difficile.
Producent
Postać
Stosowanie
Rejestracja
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy