Produkt wegański
✓ 40% prawoskrętnego kwasu mlekowego
✓ Z kompleksem choliny i witamin B
✓ Z kwasem mlekowym z fermentacji (bez składników mleka)
✓ Bez cukru
Lactacholin - z choliną i witaminami z grupy B.
Lactacholin zawiera L-(+)-kwas mlekowy uzyskany w procesie fermentacji (nie zawiera składników mleka), cholinę i witaminy z grupy B. Takie połączenie składników optymalnie wspiera metabolizm energetyczny (wytwarzanie energii w komórkach). Ma także bardzo dobry wpływ na pracę wątroby, metabolizm tłuszczów i homocysteiny. Homocysteina jest szkodliwym produktem powstającym w procesie rozkładu białek. Do jej unieszkodliwiania, oprócz choliny, potrzebne są także witaminy B6 i B12.
Składniki: L-(+) kwas mlekowy (40%), woda, wodorocytrynian choliny (20%), substancja słodząca: glikozydy stewiolowe, amid kwasu nikotynowego, chlorowodorek tiaminy, ryboflawina, chlorowodorek pirydoksyny, cyjanokobalamina.
(choć większość z powyższych nazw brzmi bardzo dziwnie, oznaczają one witaminy z grupy B)
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia:
Dwa razy dziennie po 3 ml rozcieńczone w 200 ml wody lub soku. Spożywać podczas posiłku, najlepiej razem z pH balans (proszek zasadowy Dr. Jacob‘s).
Nigdy nie pić nierozcieńczonego!
Składniki zawarte w Lactacholinie mogą, między naukowo udowodniony korzystny wpływ na funkcjonowanie organizmu:
✓ Prawidłowe funkcjonowanie wątroby - cholina
✓ Metabolizm lipidów - cholina (budowa błony komórkowej, transport oraz metabolizm tłuszczu i cholesterolu)
✓ Metabolizm homocysteiny - cholina, witaminy B6 i B12
✓ Metabolizm energetyczny i zmniejszenie poczucia zmęczenia - witaminy B2, B6, B12, niacyna
✓ Funkcje psychologiczne i praca układu nerwowego - witaminy B1, B6, B12, niacyna
✓ Ochrona skóry i błon śluzowych - witamina B2 i niacyna
✓ Funkcja serca - witamina B1
✓ Układ odpornościowy - witaminy B6 i B12
Cholina (dawniej witamina B4)
Lactacholin jest doskonałym źródłem łatwoprzyswajalnej choliny. Cholina jest niezbędna dla prawidłowego metabolizmu tłuszczów i prawidłowego funkcjonowania wątroby. Wspomaga procesy oczyszczania wątroby ze złogów tłuszczowych. Większość osób spożywa jedynie 10% dziennego zapotrzebowania na cholinę.
Cholina była wcześniej nazywana witaminą B4. Jest ona ważna dla każdego, ale spożywanie jej jest szczególnie ważne w okresie ciąży i laktacji, przy regularnym spożywaniu alkoholu, przy diecie wegetariańskiej lub wegańskiej. Tylko 10% nastolatków i dorosłych w USA osiąga zalecaną dzienną dawkę 450-550 mg (dane dla Polski są niestety niedostępne).
Suplementacja choliny jest polecana:
- w okresie przed ciążą, w jej trakcie i w okresie laktacji,
- osobom spożywającym alkohol (wspomożenie wątroby, zapobieganie stłuszczeniu),
- wegetarianom i weganom (zapobieganie niedoborom witamin z grupy B),
- pracującym umysłowo, uczącym się,
- dzieciom i młodzieży (prawidłowy rozwój układu nerwowego i jego funkcji, w tym zdolności zapamiętywania i uczenia się),
- po 40 roku życia w celu utrzymywania sprawności ukł. nerwowego i pamięci, dla wzroku,
- przy zapotrzebowaniu na energię (uprawiający sport, osoby starsze, chore).
Producent
Postać
Stosowanie
Rejestracja
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy