sok z aloesu, kwas cytrynowy (regulator kwasowości). Zawiera naturalnie występujące cukry. Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 tygodni, przechowywać w lodówce.
Miąższ aloesu zawiera bogactwo składników czynnych biologicznie. Są to m.in. aminokwasy i enzymy (lipaza, amylaza, celulaza), a także witaminy z grupy B, kwas foliowy, witaminę C, A, cholinę oraz związki mineralne: wapnia i magnezu, fosforu, sodu, cynku, żelaza, manganu, chromu, miedzi, germanu. Aloes dzięki dużej zawartości polisacharydów zyskał miano najbardziej uniwersalnego suplementu diety ułatwiającego oczyszczanie organizmu.
Czy wiesz, że… Aloes był znany i stosowany już od 7 tys. lat. Nadal fascynuje on ludzi na całym świecie. Na wschodzie zwany był powszechnie „cudowną rośliną”. Pierwsze wzmianki o właściwościach aloesu znajdziemy w starożytnych i indyjskich traktatach medycznych. Aloes wspomaga odporność, reguluje przemianę materii, poprawia trawienie i przeciwdziała zaparciom.
Producent
Postać
Stosowanie
Działanie
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy