Skład
sok ze śliwek. Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii. Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni, przechowywać w lodówce.
Dawkowanie
2x dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem
Działanie
Śliwki są bogate w witaminy i składniki mineralne, przede wszystkim zaś w witaminę A i rzadko występującą w owocach witaminę E. Witaminy C i E znajdujące się w tych owocach tworzą zgrany zespół przeciwutleniaczy zwalczających wolne rodniki. Ponadto w śliwkach znajdujemy również witaminę P, beta-karoten, potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor.
Wskazania
Czy wiesz, że… Sok ze śliwki poprawia perystaltykę jelit i ułatwiających wypróżnianie. Jeśli chcesz pożegnać się z zaparciami wprowadź do swojej codziennej diety owoce śliwek lub ich przetwory.