product-image
GAL Mielone odtłuszczone pestki dyni 200 g
11.41 zł

GAL Mielone odtłuszczone pestki dyni 200 g


Brak ocen

Producent
Gal

ul. Krótka 4, 61-012 Poznań

Pojemność
200g
Postać
Cena jedn.
100 g = 5.71 zł

Wysyłka w 24h

minus

ilość

plus
11.41 zł

Dostawa za 0 zł
Metody płatności i dostawy
Skład

odłuszczone, zmielone pestki dyni oleistej

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna1500 kJ/360 kcal (18% RWS*)
Tłuszcz12 g (17% RWS*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,9 g (10% RWS*)
kwasy tłuszczowe jednonienasycone3,7 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone5,8 g
Węglowodany14 g (5% RWS*)
w tym cukry3,5 g (4% RWS*)
Błonnik32 g
Białko42 g (84% RWS*)
Sól0,08 g (1% RWS*)
Kwasy tłuszczowe Omega-65,6 g

*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 

Dawkowanie

2 łyżki preparatu dodać do jogurtu, koktajlu mlecznego lub owocowo-warzywnego.

Mielone, odtłuszczone pestki dyni znajdują również zastosowanie jako mąka do wypieku ciast.

Działanie

Mielone pestki dyni cechują się wysoką zawartością białka, które  przyczynia się do wzrostu  masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości. Pestki dyni zostały poddane odtłuszczeniu, dzięki czemu preparat charakteryzuje się obniżoną zawartością tłuszczu, a pozostały tłuszcz w dużej mierze stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-6. Preparat cechuje się również wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Producent

Postać

Działanie

Mielone pestki dyni cechują się wysoką zawartością białka, które  przyczynia się do wzrostu  masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości. Pestki dyni zostały poddane odtłuszczeniu, dzięki czemu preparat charakteryzuje się obniżoną zawartością tłuszczu, a pozostały tłuszcz w dużej mierze stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-6. Preparat cechuje się również wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Brak komentarzy

W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy