Nasiona wiesiołka cechuje wysoka zawartość tłuszczów wielonienasyconych, w tym kwasów tłuszczowych Omega-6. Charakteryzują się one również wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki | 100 g |
wartość energetyczna | 1460 kJ/355 kcal |
tłuszcz | 22 g |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,9 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 17 g |
węglowodany | 0,6 g |
w tym: cukry | |
błonnik | 44 g |
białko | 18 g |
sól | 0 g |
kwasy tłuszczowe Omega-6 | 16,9 g |
w tym: kwas linolowy (LA) | 15,3 g |
kwas gamma-linolenowy (GLA) | 1,5 g |
Stosować rozdrobnione nasiona, popijając wodą lub jako dodatek do napoju lub posiłku. Stosować 1 łyżkę nasion do 2 razy dziennie. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Zawarty w nasionach wiesiołka kwas linolowy (LA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (korzystne działanie występujew przypadku spożywania 10 g LA dziennie), natomiast kwas gamma-linolenowy (GLA) pomocny jest w utrzymaniu prawidłowej struktury, elastyczności i wyglądu skóry.
Producent
Postać
Działanie
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy