Latopic to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, który w swoim składzie zawiera żywe i opatentowane szczepy bakterii kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus. Preparat przeznaczony jest dla osób niemowląt, dzieci i osób dorosłych.
Maltodekstryna, kapsułka: celuloza, liofilizowane bakterie kwasu mlekowego: Lactobacillus casei ŁOCK 0919, Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900, przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy.
Wartość odżywcza | 100 g | 1 kapsułka |
Wartość energetyczna | 1508 kJ/356 kcal | 5 kJ/1 kcal |
Tłuszcz, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,5 g <0,1 g |
<0,5 g <0,1 g |
Węglowodany, w tym: cukry |
81 g 7,4 g |
<0,5 g <0,5 g |
Białko | 1,6 g | <0,5 g |
Sól | <0,01 g | 0,50 g |
Bakterie kwasu mlekowego: Lactobacillus casei ŁOCK 0919 Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908 Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900 |
6,5 x 1011 CFU* lub 1,4 x 1012 AFU** | 1,5 x 109 CFU lub 3 x 109 AFU |
*CFU – jednostka formowania kolonii
**AFU – jednostka aktywności fluorescencji
Produkt bezglutenowy
Nie zawiera białka mleka i laktozy
27,54 g
Produkt Latopic kapsułki przeznaczony jest dla osób posiadających alergię pokarmową oraz AZS (atopowe zapalenie skóry).
Dorośli: stosować 1 kapsułkę dziennie przez co najmniej 3 miesiące.
Niemowlęta, dzieci i osoby mające problemy z połykaniem kapsułki: 1 kapsułkę otworzyć, a jej zawartość wysypać i rozpuścić w niewielkiej ilości (3-5 ml) płynu, np. przegotowanej wody. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Produkt musi być stosowany pod nadzorem lekarza.
Producent
Postać
Kluczowy składnik
Sposób aplikacji
Dla kogo
Problem
Rejestracja
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy