Ekstrakt z owoców Aceroli (Malpighia glabra L.) zawierający naturalną witaminę C (kwas L-askorbinowy); nośnik – maltodekstryna.
Zawartość w 1/2 płaskiej łyżeczce (1g)
Ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia glabra L.)
- w tym: witamina C (kwas L-askorbinowy) 1000 mg 250 mg *313
* - % Referencyjnej Wartości Spożycia (RWS) – nie został określony.
% Referencyjna Wartość Spożycia
1/2 płaskiej łyżeczki (1g) „Aceroli” w proszku rozpuścić w letniej przegotowanej wodzie i wypić lub dodać do posiłku np. twarożku, koktajlu, musli.
Odmierzoną porcję produktu spożywać raz dziennie. Do opakowania dołączono miarkę.
- pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych i po nich.
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych;
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości, chrząstki, dziąseł, zębów i skóry;
- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego;
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego;
- pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych;
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego;
- pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym;
- przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia;
- pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E;
- zwiększa przyswajanie żelaza.
Suplement diety w postaci sproszkowanego ekstraktu z owoców aceroli, uzupełnia dietę w witaminę C.
Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników suplementu diety;
Suplement diety nie powinien być spożywany przez dzieci;
Matki karmiące i kobiety w ciąży przed użyciem produktu, powinny skonsultować się z lekarzem
Producent
Postać
Stosowanie
Rejestracja
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy