Miody Polskie naturalny pyłek kwiatowy pszczeli – to środek spożywczy w postaci pyłku kwiatowego, który jest zbierany przez pszczoły i częściowo przez nie przetworzony. Pyłek jest cennym źródłem składników odżywczych.
Zawiera około 30% białka przyswajalnego przez organizm ludzki, kilkadziesiąt biopierwiastków ponad 20 aminokwasów także takie pierwiastki, jak: pallad, wanad, wolfram, iryd, cynk, kobalt, mangan, chrom, tytan, miedź a także żelazo, magnez, fosfor, siarka i wiele innych.
200 g
Dorośli: spożywać od 10 do 20 g dziennie.
Dzieci: od 5 do 10 g dziennie.
Stosować godzinę przed posiłkiem. Pyłek można spożywać również z miodem: w 0,5 szklanki przegotowanej wody o temperaturze 30 stopni Celsjusza rozpuścić 1 łyżeczkę miodu oraz 1 łyżeczkę pyłku kwiatowego. Odstawić na godzinę, zamieszać i wypić.
Po 4-6 tygodniach spożywania pyłku zaleca się zrobienie przerwy 1-2 tygodniowej.
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywanie pyłku kwiatowego w lodówce w temperaturze 1-5°C powoduje, że jego właściwości biologiczne zachowują się w niezmienionym stanie przez okres 1 roku.
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy