Poprzeczna 37a, 43-300 Bielsko-Biała
Suszona chlorella (łac. Chlorella pyrenoidosa), Subst. przeciwzbrylająca: Dwutlenek krzemu
Składniki mineralne | w porcji (6 tabletek po 250 mg) | *%RWS |
Wapń | 2,98 mg | 0,37% |
Żelazo | 0,88 mg | 6,29% |
Jod | 25,50 µg | 17% |
Potas | 23,10 mg | 1,16% |
*%RWS – Referencyjne Wartości Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal)
6 tabletek popić wodą. Spożyć 30 minut przed posiłkiem. Stosować dwa razy dziennie.
Spirulina to wysuszona i sproszkowana mikroalga. Jest niezwykle ceniona ze względu na wyjątkowo szeroki wachlarzy składników odżywczych. Spirulina zawiera bogactwo białek, witamin (w tym witaminę B12) oraz mikroelementów, które świetnie uzupełniają niedobory i stanowią silną „bombę energetyczną” dla organizmu. Spirulina pochodzi z wód Azji Południowej. W Chinach jest wykorzystywana już od stuleci jako naturalny środek na wzmocnienie organizmu. Spożywana codziennie, stanowi bogate źródło białka roślinnego. Zawiera bowiem aż 8 aminokwasów, a łączna zawartość białka sięga aż 65% jej masy, jest też bardzo łatwo przyswajalna. Spirulina zawiera wiele witamin, do najważniejszych należą: B1, B2, B6, B12, PP, biotyna, kwas pantotenowy, kwas foliowy oraz witamina E i C. Ponadto spirulina jest też bardzo bogatym źródłem karotenoidów, w tym beta-karotenu, którego ma nawet 10 razy więcej niż marchew. Ma też w składzie znaczną ilość zdrowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (w tym kwasu omega-6) oraz minerałów: żelaza, potasu, magnezu, wapnia, cynku, litu, manganu, chromu, selenu i innych. Jest przy tym zupełnie naturalna.
Producent
Postać
Stosowanie
Rejestracja
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy