product-image
Nutridrink Protein smak neutralny 4x 125 ml
39.50 zł

Nutridrink Protein smak neutralny 4x 125 ml


Brak ocen

Producent
Pojemność
4x 125ml
Postać
Cena jedn.
100 x = 987.50 zł
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego

Wysyłka w 24h

minus

ilość

plus
39.50 zł

Dostawa za 0 zł
Metody płatności i dostawy
Opis

Nutridrink standard - smak neutralny
Twoje posiłki
w walce
z chorobą
Największa ilość białka
w najmniejszej butelce1
8 wariantów smakowych
Odżywia i dzięki temu
wspiera leczenie
Stosować pod nadzorem lekarza
Nutridrink Protein to żywność do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia
związanym z chorobą, szczególnie u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem białkowym,
np. w przebiegu choroby nowotworowej.

1spośród innych wysokobiałkowych produktów do żywienia medycznego dostępnych na polskim rynku
(10/2019)
Stosować pod nadzorem lekarza.

Wskazania do stosowania:
Nutridrink protein - przeznaczenie
Jako przygotowanie do
chemioterapii, radioterapii
i operacji chirurgicznej
Pomiędzy cyklami chemio-
i radioterapii
W okresie rekonwalescencji
W opiece paliatywnej
Co wyróżnia Nutridrink Protein?
Nutridrink standard - zawartość białka

Największa ilość białka
w najmniejszej butelce3

Zawiera największą ilość białka w najmniejszej
objętości – 18 g białka w 125 ml produktu3,
jego źródłem jest kazeina i serwatka.
Dostarczenie do organizmu odpowiedniej ilości
białka jest szczególnie ważne np. w przypadku
chorób nowotworowych zarówno w trakcie
leczenia onkologicznego jak i rekonwalescencji.

2125 ml

3Na podstawie analizy tego typu
produktów na rynku polskim 10/2019

Nutridrink standard - zawartość kalorii
Wysokoenergetyczny
Jedna butelka Nutridrink Protein 306 kcal5. Dostarcza dużej ilości energii i składniki odżywcze, w tym również witaminy i składniki mineralne, niezbędne do pokrycia zapotrzebowania osoby chorej w sytuacji, gdy nie jest ona w stanie pokryć tego zapotrzebowania tradycyjną dietą.

4125 ml

5300 kcal dla smaków: brzoskwinia-mango, mokka,
truskawkowy, owoców leśnych, waniliowy; 306 kcal
dla smaków: neutralny, rześki smak czerwonych
owoców,
rozgrzewający smak owoców tropikalnych
i imbiru.

Nutridrink protein - Gotowy do spożycia
Gotowy do spożycia
Jest gotowy do spożycia i dzięki płynnej formie
i małej objętości jest łatwy do podania i
wypicia.
Można go stosować jako składnik
potraw,
by
zwiększyć ich wartość odżywczą.
Nutridrink protein - warianty smakowe
8 smaków
Duży wybór wariantów i smaków
dostosowanych do potrzeb pacjentów.
Dostępny w 8 smakach:
3 innowacyjne, opracowane we współpracy z pacjentami onkologicznymi:
Nutridrink protein - neutralny
Neutralny
Nutridrink protein - rozgrzewający smak owoóc tropikalnych i imbiru
Rozgrzewający
smak owoców
tropikalnych i imbiru
Nutridrink protein - rześki smak czerwonych owoców
Rześki smak
czerwonych owoców
5 standardowych:
Nutridrink protein - owoce leśne
Owoców leśnych
Nutridrink protein - waniliowy
Waniliowy
Nutridrink protein - truskawkowy
Truskawkowy
Nutridrink protein - mokka
Mokka
Nutridrink protein - brzoskwinia-mango
Brzoskwinia
-mango
Jak podawać?
Nutridrink protein - jak podawaćNutridrink protein - jak podawać
  • 1. Wstrząsnąć
  • 2. Należy pić powoli - 1 butelkę przez
    około 30 minut
  • 3. Można dodawać do potraw, zwiększając
    ich wartość odżywczą
  • 4. Najlepiej smakuje schłodzony
  • 5. Zalecane 2 butelki dziennie przez minimum 14 dni6
6pod nadzorem lekarza
Jak przechowywać?
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w zamkniętej butelce, w lodówce, maksymalnie do 24 godzin.
Składniki Nutridrink Protein
o smaku neutralnym:
Woda, maltodekstryna, białka mleka krowiego, cukier, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), aromat, wodorofosforan magnezu, emulgator (lecytyny (lecytyna sojowa)), chlorek choliny, L-askorbinian sodu, cytrynian potasu, wodorofosforan dipotasu, mleczan żelaza (II), octan DL-alfa-tokoferylu, glukonian miedzi (II), siarczan cynku, siarczan manganu, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny, nikotynamid, ryboflawina, octan retinylu, fluorek sodu, kwas pteroilomonoglutaminowy, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, selenian (IV) sodu, D-biotyna, fitomenadion, jodek potasu, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.
Nutridrink Protein - Ważne informacje
Ważne informacje:
Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony do stosowania
pozajelitowego.
Produkt nieodpowiedni do stosowania
jako jedyne źródło pożywienia.
Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat.
Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-6 lat.
Monitorować podaż płynów, aby zapewnić
odpowiedni stan nawodnienia pacjenta.
Nutridrink Protein to żywność do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą, szczególnie u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem białkowym, np. w przebiegu choroby nowotworowej.

Nutridrink Protein to specjalistyczny preparat odżywczy opracowany z myślą o pacjentach onkologicznych. To wysokoenergetyczny i wysokobiałkowy preparat w płynie, przeznaczony do picia. Nutridrink Protein może być stosowany jako samodzielny posiłek lub jako uzupełnienie diety pomiędzy posiłkami. Nie może stanowić jedynego źródła pożywienia.

Nutridrink Protein to skoncentrowane źródło białka, kalorii i składników odżywczych w małej objętości. Jedna butelka Nutridrink Protein to 306 kcal, 18 g białka oraz pełen skład witamin i minerałów. Dostarcza dużo energii i wszystkie składniki odżywcze niezbędne chorej osobie, która ma problem ze spożywaniem wyłącznie tradycyjnych posiłków. Dostarczenie do organizmu białka jest szczególnie ważne w przypadku chorób onkologicznych. Jest to bardzo ważny składnik niezbędny w trakcie terapii i rekonwalescencji.

Skład

Woda, maltodekstryna, białka mleka krowiego, cukier, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), aromat, wodorofosforan magnezu, emulgator (lecytyna sojowa), chlorek choliny,  L-askorbinian sodu, cytrynian potasu, wodorofosforan dipotasu, mleczan żelaza (II), octan DL-alfa-tokoferylu, glukonian miedzi (II), siarczan cynku, siarczan manganu, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny, nikotynamid, ryboflawina, octan retinylu, fluorek sodu, kwas pteroilomonoglutaminowy, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, selenian (IV) sodu, D-biotyna, fitomenadion, jodek potasu, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.

Wartość odżywcza w 100 ml:

 

Wartość energetyczna

1031 kJ/ 245 kcal

Tłuszcz, w tym:

- kwasy nasycone

9,6 g

0,87 g

Węglowodany, w tym:

- cukry

- laktoza

25,4 g

13,6 g

0,30 g

Błonnik 

0 g

Białko

14,6 g

Sól

0,08 g

Witaminy:

 

Witamina A

288 µg

Witamina D

2,08 µg

Witamina E

5,21 mg (alfa-TE/ET)

Witamina K

13,0 µg

Tiamina

0,52 mg

Ryboflawina

0,57 mg

Niacyna (3,97 mg NE/EN)

0,70 mg

Kwas pantotenowy

1,53 mg

Witamina B6

0,61 mg

Kwas foliowy

80,9 µg

Witamina B12

0,90 µg

Biotyna

10,0 µg

Witamina C

30,9 mg

Składniki mineralne i pierwiastki śladowe:

 

Na

31,5 mg

K

98,3 mg

Cl

52,9 mg

Ca

350 mg

P

279 mg

Mg

54,1 mg

Fe

2,21 mg

Zn

2,58 mg

Cu

0,35 mg

Mn

0,64 mg

F

0,19 mg

Mo

22,8 µg

Se

15,0 µg

Cr

15,4 µg

I

49,9 µg

Inne:

 

Cholina

99,4 mg

Osmolarność

570 mOsmol/l

Procent (%) energii z:

 

- tłuszczu

- węglowodanów

- błonnika

- białka

35%

41%

0%

24%

 

Produkt bezglutenowy. Pakowany w atmosferze ochronnej. Sterylizowany UHT.

Dawkowanie

Zalecane spożycie to 2 butelki dziennie przez minimum 14 dni i więcej jako uzupełnienie diety. Później stosowanie zgodnie z dalszą rekomendacją lekarza.

Sposób podania:

Należy pić powoli – 1 butelkę przez około 30 minut.

Najlepiej podawać schłodzony.

Jest gotowy do spożycia.

Wstrząsnąć przed użyciem.

Można dodawać do potraw, by zwiększyć ich wartość odżywczą.

Działanie

Nutridrink Protein pomaga zoptymalizować dietę pod kątem wartości energetycznej i niezbędnych składników odżywczych. Zawiera największą zawartość białka w najmniejszej objętości (18 g białka w 125 ml*), jest gotowy do spożycia i łatwy do podania.

Nutridrink Protein o neutralnym smaku ma niską intensywność smaku i zapachu, korzystną w sytuacji występowania nadwrażliwości. Przygotowany specjalnie z myślą o odżywianiu pacjentów onkologicznych z zaburzeniami smaku i węchu.

Nie zawiera glutenu i błonnika.

Wskazania

Nutridrink Protein stosuje się jako przygotowanie do chemioterapii, radioterapii i operacji chirurgicznej

pomiędzy cyklami chemio- i radioterapii

w okresie rekonwalescencji

w opiece paliatywnej.

Postać

Stosowanie

Nutridrink Protein stosuje się jako przygotowanie do chemioterapii, radioterapii i operacji chirurgicznej pomiędzy cyklami chemio- i radioterapii w okresie rekonwalescencji w opiece paliatywnej.

Działanie

Nutridrink Protein pomaga zoptymalizować dietę pod kątem wartości energetycznej i niezbędnych składników odżywczych. Zawiera największą zawartość białka w najmniejszej objętości (18 g białka w 125 ml*), jest gotowy do spożycia i łatwy do podania. Nutridrink Protein o neutralnym smaku ma niską intensywność smaku i zapachu, korzystną w sytuacji występowania nadwrażliwości. Przygotowany specjalnie z myślą o odżywianiu pacjentów onkologicznych z zaburzeniami smaku i węchu. Nie zawiera glutenu i błonnika.
Brak komentarzy

W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy