Nutridrink Protein to żywność do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą, szczególnie u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem białkowym, np. w przebiegu choroby nowotworowej.
1spośród innych wysokobiałkowych produktów do żywienia medycznego dostępnych na polskim rynku (10/2019) Stosować pod nadzorem lekarza.
Wskazania do stosowania:
Jako przygotowanie do chemioterapii, radioterapii i operacji chirurgicznej
Pomiędzy cyklami chemio- i radioterapii
W okresie rekonwalescencji
W opiece paliatywnej
Co wyróżnia Nutridrink Protein?
Największa ilość białka w najmniejszej butelce3
Zawiera największą ilość białka w najmniejszej objętości – 18 g białka w 125 ml produktu3, jego źródłem jest kazeina i serwatka. Dostarczenie do organizmu odpowiedniej ilości białka jest szczególnie ważne np. w przypadku chorób nowotworowych zarówno w trakcie leczenia onkologicznego jak i rekonwalescencji.
2125 ml
3Na podstawie analizy tego typu produktów na rynku polskim 10/2019
Wysokoenergetyczny
Jedna butelka Nutridrink Protein 306 kcal5. Dostarcza dużej ilości energii i składniki odżywcze, w tym również witaminy i składniki mineralne, niezbędne do pokrycia zapotrzebowania osoby chorej w sytuacji, gdy nie jest ona w stanie pokryć tego zapotrzebowania tradycyjną dietą.
4125 ml
5300 kcal dla smaków: brzoskwinia-mango, mokka, truskawkowy, owoców leśnych, waniliowy; 306 kcal dla smaków: neutralny, rześki smak czerwonych owoców, rozgrzewający smak owoców tropikalnych i imbiru.
Gotowy do spożycia
Jest gotowy do spożycia i dzięki płynnej formie i małej objętości jest łatwy do podania i wypicia. Można go stosować jako składnik potraw, by zwiększyć ich wartość odżywczą.
8 smaków
Duży wybór wariantów i smaków dostosowanych do potrzeb pacjentów.
Dostępny w 8 smakach:
3 innowacyjne, opracowane we współpracy z pacjentami onkologicznymi:
Neutralny
Rozgrzewający smak owoców tropikalnych i imbiru
Rześki smak czerwonych owoców
5 standardowych:
Owoców leśnych
Waniliowy
Truskawkowy
Mokka
Brzoskwinia -mango
Jak podawać?
1. Wstrząsnąć
2. Należy pić powoli - 1 butelkę przez około 30 minut
3. Można dodawać do potraw, zwiększając ich wartość odżywczą
4. Najlepiej smakuje schłodzony
5. Zalecane 2 butelki dziennie przez minimum 14 dni6
6pod nadzorem lekarza
Jak przechowywać?
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w zamkniętej butelce, w lodówce, maksymalnie do 24 godzin.
Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat.
Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-6 lat.
Monitorować podaż płynów, aby zapewnić odpowiedni stan nawodnienia pacjenta.
Nutridrink Protein to żywność do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą, szczególnie u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem białkowym, np. w przebiegu choroby nowotworowej.
Nutridrink Protein to specjalistyczny preparat odżywczy opracowany z myślą o pacjentach onkologicznych. To wysokoenergetyczny i wysokobiałkowy preparat w płynie, przeznaczony do picia. Nutridrink Protein może być stosowany jako samodzielny posiłek lub jako uzupełnienie diety pomiędzy posiłkami. Nie może stanowić jedynego źródła pożywienia.
Nutridrink Protein to skoncentrowane źródło białka, kalorii i składników odżywczych w małej objętości. Jedna butelka Nutridrink Protein to 306 kcal, 18 g białka oraz pełen skład witamin i minerałów. Dostarcza dużo energii i wszystkie składniki odżywcze niezbędne chorej osobie, która ma problem ze spożywaniem wyłącznie tradycyjnych posiłków. Dostarczenie do organizmu białka jest szczególnie ważne w przypadku chorób onkologicznych. Jest to bardzo ważny składnik niezbędny w trakcie terapii i rekonwalescencji.
Produkt bezglutenowy. Pakowany w atmosferze ochronnej. Sterylizowany UHT.
Dawkowanie
Zalecane spożycie to 2 butelki dziennie przez minimum 14 dni i więcej jako uzupełnienie diety. Później stosowanie zgodnie z dalszą rekomendacją lekarza.
Sposób podania:
Należy pić powoli – 1 butelkę przez około 30 minut.
Najlepiej podawać schłodzony.
Jest gotowy do spożycia.
Wstrząsnąć przed użyciem.
Można dodawać do potraw, by zwiększyć ich wartość odżywczą.
Działanie
Nutridrink Protein pomaga zoptymalizować dietę pod kątem wartości energetycznej i niezbędnych składników odżywczych. Zawiera największą zawartość białka w najmniejszej objętości (18 g białka w 125 ml*), jest gotowy do spożycia i łatwy do podania.
Nutridrink Protein o neutralnym smaku ma niską intensywność smaku i zapachu, korzystną w sytuacji występowania nadwrażliwości. Przygotowany specjalnie z myślą o odżywianiu pacjentów onkologicznych z zaburzeniami smaku i węchu.
Nie zawiera glutenu i błonnika.
Wskazania
Nutridrink Protein stosuje sięjako przygotowanie do chemioterapii, radioterapii i operacji chirurgicznej
Nutridrink Protein stosuje się jako przygotowanie do chemioterapii, radioterapii i operacji chirurgicznej
pomiędzy cyklami chemio- i radioterapii
w okresie rekonwalescencji
w opiece paliatywnej.
Działanie
Nutridrink Protein pomaga zoptymalizować dietę pod kątem wartości energetycznej i niezbędnych składników odżywczych. Zawiera największą zawartość białka w najmniejszej objętości (18 g białka w 125 ml*), jest gotowy do spożycia i łatwy do podania.
Nutridrink Protein o neutralnym smaku ma niską intensywność smaku i zapachu, korzystną w sytuacji występowania nadwrażliwości. Przygotowany specjalnie z myślą o odżywianiu pacjentów onkologicznych z zaburzeniami smaku i węchu.
Nie zawiera glutenu i błonnika.