Pustynia 84F 39-200 Dębica
91%-owy kompleks węglowodanów (maltodekstryna, izomaltuloza*, skrobia kukurydzy woskowej, fruktoza), sól potasowa kwasu ortofosforowego, regulator kwasowości – kwas cytrynowy; chlorek sodu, sól magnezowa kwasu cytrynowego, aromaty, sól wapniowa kwasu ortofosforowego, regulator kwasowości – kwas jabłkowy; 0,15% witaminy (kwas L-askorbinowy - wit. C, octan DL-α-tokoferylu - wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, D-biotyna, cyjanokobalamina - wit. B12, cholekalcyferol – wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy – folian, chlorowodorek pirydoksyny - wit. B6, ryboflawina - wit. B2, monoazotan tiaminy – wit. B1), substancje słodzące – sukraloza, acesulfam K; barwniki: beta-karoten, koszenila, ryboflawina (dla smaku pomarańczowego), ryboflawina (dla smaku cytrynowego), koszenila (dla smaku truskawkowego). *Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Informacja żywieniowa | na porcję (25 g + 200 ml wody) | w 100 g |
Wartość energetyczna Białko Węglowodany w tym cukry Tłuszcz w tym nasycone kwasy tłuszczowe Błonnik Sód Wit. A Wit. D Wit. E Wit. C Wit. B1 Wit. B2 Niacyna (mg NE) Wit. B6 Kwas foliowy Wit. B12 Biotyna Kwas pantotenowy Potas Wapń Fosfor Magnez | 382,7 kJ/91,6 kcal 0 g 22,8 g 2,8 g 0,04 g 0 g 0 g 0,1 g 120 µg (15%**) 0,75 µg (15%**) 1,8 mg (15%**) 12 mg (15%**) 0,165 mg (15%**) 0,21 mg (15%**) 2,4 mg (15%**) 0,21 mg (15%**) 30 µg (15%**) 0,375 µg (15%**) 7,5 µg (15%**) 0,9 mg (15%**) 300 mg (15%**) 120 mg (15%**) 120 mg (17,1%**) 56,25 mg (15%**) | 1557,2 kJ/365,4 kcal 0 g 91,0 g 11,3 g 0,15 g 0 g 0 g 0,3 g 480 µg (60%**) 3,0 µg (60%**) 7,2 mg (60%**) 48 mg (60%**) 0,66 mg (60%**) 0,84 mg (60%**) 9,6 mg (60%**) 0,84 mg (60%**) 120 µg (60%**) 1,5 µg (60%**) 30 µg (60%**) 3,6 mg (60%**) 1200 mg (60%**) 480 mg (60%**) 480 mg (68,6%**) 225 mg (60%**) |
** %ZDS – procent realizacji zalecanego dziennego spożycia
1 porcję (25 g – 55 jednostek = 1 i 3/4 miarki lub 4 płaskie łyżki stołowe) rozpuścić w 200 ml wody. W zależności od intensywności i czasu trwania wysiłku, spożywać raz dziennie: przed, w trakcie lub po intensywnym wysiłku
Umiejętne stosowanie produktów węglowodanowych, nie tylko w sportach wytrzymałościowych, ale i szybkościowo-siłowych pozwala skrócić czas regeneracji i poprawić wyniki sportowe. Osoby aktywne fizyczne podczas dokonywania wyboru takiego produktu, w układaniu efektywnego programu suplementacyjnego, powinny pamiętać o tym, że odmienna budowa chemiczna cząsteczek poszczególnych węglowodanów będzie determinowała czas ich pasażu przez układ pokarmowy, szybkość trawienia, nasycania krwiobiegu i absorpcji do komórek pracujących mięśni.
W początkowej fazie treningu energia do pracy pokrywana jest bezpośrednio z glikogenu mięśniowego, a po uszczupleniu tych zasobów uruchamiane są rezerwy glukozy z glikogenu wątrobowego. Brak glikogenu w pracujących mięśniach prowadzi do upośledzenia ich funkcji i obniżenia zdolności do wysiłku. Jednocześnie rośnie ryzyko rozwinięcia stanu katabolicznego w obrębie tkanki mięśniowej i wykorzystania energii z aminokwasów do zabezpieczenia dalszego wysiłku. Niezbędne jest zatem, w okresie około treningowym, uzupełnianie diety produktami zapewniającymi stałą podaż węglowodanów.
Dla osób dorosłych, aktywnych fizycznie, zwłaszcza tych uprawiających sporty wytrzymałościowo-siłowe i wytrzymałościowe, a także siłowe.
Nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży, karmiących piersią, lub w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu.
Producent
Postać
Stosowanie
Rejestracja
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy