Pustynia 84F 39-200 Dębica
hydrolizat kolagenu, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; maltodekstryna, aromaty, mikrokapsułkowany kwas L-askorbinowy (PureWay-C™) – wit. C, substancje słodzące – sukraloza, cyklaminiany (Z); diglicynian manganu (chelat aminokwasowy manganu Albion®), diglicynian miedzi (chelat aminokwasowy miedzi Albion®), barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Informacja żywieniowa | 1 porcja (5,5 g) | 2 porcje (11 g) |
Kolagen | 5 g | 10 g |
Witamina C (PureWay-C®) | 40 mg (50%*) | 80 mg (100%*) |
Mangan (z chelatu aminokwasowego Albion®) | 0,30 mg (15%*) | 0,60 mg (30%*) |
Miedź (z chelatu aminokwasowego Albion®) | 0,15 mg (15%*) | 0,30 mg (30%*) |
*RWS - referencyjne wartości spożycia.
Hydrolizat kolagenu, regulatory kwasowości — kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; aromaty, maltodekstryna, wit. C (kwas L-askorbinowy, mikrokapsułkowany komplex PureWay-C®), substancja słodząca — sukraloza; diglicynian manganu (chelat aminokwasowy manganu Albion™), diglicynian miedzi (chelat aminokwasowy miedzi Albion™), barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (B), E 133 (F). (A)-(F) — W zależności od smaku produktu symbol (A-F) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed). Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
Składniki | 1 porcja (5,5 g) | %RWS* | 2 porcje (11 g) | %RWS* |
Hydrolizat kolagenu | 5 g | --- | 10 g | --- |
Witamina C | 40 mg | 50% | 80 mg | 100% |
Mangan | 0,30 mg | 15% | 0,60 mg | 30% |
Miedź | 0,15 mg | 15% | 0,30 mg | 30% |
*%RWS - Referencyjna Wartość Spożycia.
1-2 porcje dziennie pomiędzy posiłkami. 1 porcję (5,5 g proszku – 18 jednostek = ½ miarki = 1 łyżka stołowa) należy rozpuścić w 100 ml wody i spożyć zaraz po przygotowaniu.
400 g
Kolagen w ilości potwierdzonej badaniami klinicznymi. Wyniki badań klinicznych dowodzą, iż spożywanie dziennie 10 g farmaceutycznej czystości hydrolizatu kolagenu redukuje odczucie bólu u pacjentów z osteoporozą stawu biodrowego czy kolanowego. Dodatkowo suplementowanie hydrolizatu kolagenu, wydaje się mieć hamujący wpływ na rozpad chrząstki stawowej. Autorzy badania uwidaczniają tym samym działanie prewencyjne tego składnika w rozwoju dysfunkcji aparatu ruchu. Inne, bardzo obszerne badanie kliniczne przeprowadzone na aktywnie trenujących sportowcach, potwierdziło, iż spożywanie przez 24 tygodnie 10 g wysokiej jakości hydrolizatu kolagenu skutkuje poprawą kondycji stawów. Obserwowano znaczące zmniejszenie bólu doświadczanego przez osoby uprawiające sporty wytrzymałościowe.
Kolagen jest składnikiem tkanki łącznej. Witamina C pomaga w produkcji kolagenu i prawidłowego funkcjonowaniu chrząstki.
Preparat przeznaczony dla wszystkich osób dążących do przywrócenia sprawności działania lub utrzymania w dobrej kondycji tkanki łącznej zaangażowanej w tworzenie aparatu ruchu (ścięgna, przyczepy, chrząstka stawowa), a poddawanej dużym obciążeniom, np. u osób aktywnych fizycznie czy z nadwagą.
Dorośli:1-2 porcje dziennie pomiędzy posiłkami. 1 porcję (5,5 g proszku = 2 miarki) rozpuścić w 100 ml wody, używając do tego shakera przez co najmniej 10 sekund. Spożyć zaraz po przygotowaniu
Producent
Postać
Stosowanie
Rejestracja
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy