product-image
Olimp Nutramil Complex Diabetic baton smak czekoladowo-malinowy 60 g
8.80 zł

Olimp Nutramil Complex Diabetic baton smak czekoladowo-malinowy 60 g


Brak ocen

Producent
Olimp Laboratories

Pustynia 84F 39-200 Dębica

Pojemność
60g
Postać
Cena jedn.
100 g = 14.67 zł
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego

Wysyłka w 24h

minus

ilość

plus
8.80 zł

Dostawa za 0 zł
Metody płatności i dostawy
Opis

Olimp Nutramil Complex Diabetic baton - żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, posiada dużą zawartość białka, jest wysokoenergetyczny oraz wysokobłonnikowy.

Smak czekoladowo-malinowy.

Skład

32% białka mleka, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), polidekstroza, fruktooligosacharydy, olej roślinny (rzepakowy), syrop glukozowy, L-leucyna, substancja utrzymującą wilgoć – glicerol; aromaty, ok. 1,5% malina liofilizowana, węglan wapnia, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 10-12%), cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, emulgator – lecytyny (sojowe); nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, jodek potasu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna – biotyna. Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu.

Wartości odżywcze 1 baton
Wartość energetyczna 965 kJ/231 kcal
Tłuszcz, w tym: 10,2 g
kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g
Węglowodany, w tym: 12,6 g
cukry 8,4 g
Błonnik 8,4 g
Białko 18 g
L-leucyna 3 g
Sól 0,25 g
Witamina A 164,4 µg
Witamina D 5,2 µg
Witamina K 15,6 µg
Witamina C 42 mg
Tiamina 0,4 mg
Ryboflawina 0,52 mg
Witamina B6 0,52 g
Niacyna 4,2 g
Kwas foliowy 49,2 µg
Kwas pantotenowy 1,6 mg
Biotyna 11,4 µg
Witamina E 4,2 mg
Sód 99,6 mg
Chlorki 78,6 mg
Potas 186 mg
Wapń 328,8 mg
fosfor 151,2 mg
Magnez 39,6 mg
Cynk 2,3 mg
Jod 23,4 µg
Selen 7,8 µg
Mangan 0,4 mg
Chrom 6 µg
Molibden 31,2 µg

Masa netto

60 g

Przeznaczenie produktu

Baton przeznaczony jest do postępowania dietetycznego w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko u pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu glukozy, w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanych z chorobą, w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji.

Sposób użycia

1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety.

Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Nie stosować w galaktozemii.
Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.

Brak komentarzy

W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy