Purella Superfoods Surowe kakao Bio Koncentracja proszek to środek spożywczy w postaci sproszkowanych ziaren kakao, które są źródłem żelaza i magnezu. Produkt można dodać do owocowych koktajli, deserów, musów oraz wypieków.
100% sproszkowane ziarna surowego kakao bio.
Wartość odżywcza | 100 g | *%RWS |
Wartość energetyczna | 1379 kJ/329 kcal | 16% |
Tłuszcz, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone |
11 g 7,0 g |
16% 35% |
Węglowodany, w tym: cukry: |
14 g 0,3 g |
6% 0% |
Błonnik | 31 g | --- |
Białko | 28 g | 56% |
Sól | 0,05 g | 1% |
Ryboflawina | 0,26 mg | 18% |
Magnez | 610 mg | 163% |
Żelazo | 25,4 mg | 181% |
*%RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
Może zawierać orzechy, orzeszki arachidowe.
Zawartość kofeiny w porcji: 10 mg
Odpowiedni dla wegan.
40 g
Surowe kakao w proszku to źródło błonnika pokarmowego, białka i magnezu. Magnez zawarty w surowym kakao wspomaga funkcjonowanie funkcji psychologicznych oraz układu nerwowego, ponad to pomaga złagodzić uczucie zmęczenie i znużenia.
Sugerowana porcja: 10 g (2 łyżeczki).
Prowadzenie zdrowego trybu życia oraz stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety ma kluczowe znaczenie dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed światłem.
Producent
Postać
Sposób aplikacji
Kluczowy składnik
Dla kogo
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy