Dawkowanie
Dzienna dawka, zgodnie z zaleceniem lekarza, powinna być dostosowana do wieku, masy ciała oraz sytuacji klinicznej pacjenta. Sposób przygotowania: Jedną saszetkę (5g) rozpuścić w 150-200 ml wody lub herbaty. W przypadku stosowania z dietą dojelitową należy po rozpuszczeniu w wodzie podać przez końcówkę do podaży leków. Po rozpuszczeniu należy podać w ciągu 24h.
Wskazania
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Niekompletny pod względem odżywczym preparat aminokwasowy L‑glutaminy w proszku, przeznaczony do żywienia doustnego i/lub przez zgłębnik.
- proszek, w o pakowaniu 20 saszetek x 5 g
Do postępowania dietetycznego u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem na glutaminę, np. w stresie metabolicznym, urazie lub przy ciężkich oparzeniach.
Dodatkowe
Stosować pod kontrolą lekarza. Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Nie stosować pozajelitowo. Może zawierać śladowe ilości mleka, soi, jaj i selera.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.