ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa
Białka mleka, emulgator lecytyna sojowa, substancja przeciwzbrylająca (E341).
|
|
100 g |
5 g |
Wartość energetyczna |
kJ/kcal |
1575/371 |
79/19 |
Tłuszcz (2% kcal) w tym: |
g |
1,0 |
0,050 |
- kwasy tłuszczowe nasycone |
g |
<0,9 |
|
Węglowodany (1% kcal) w tym: |
g |
0,50 |
0,025 |
- cukry |
g |
0,50 |
0,025 |
- laktoza |
g |
<0,50 |
|
Białko (97% kcal) |
g |
90 |
4,5 |
Sól (= Na (g) x 2,5) |
g |
<0,10 |
|
Składniki mineralne |
|
||
Sód |
mg |
<40 |
|
Potas |
mg |
<40 |
|
Wapń |
mg |
1400 |
70 |
Fosfor |
mg |
740 |
37 |
Zgodnie z zaleceniem lekarza
Na 150 ml płynu lub 150 g potrawy należy dodać 10-15 g proszku (2-3 łyżki stołowe). Ilość należy dostosować do wieku, potrzeb oraz stanu pacjenta.
Produkt może być dodawany do napojów oraz do zimnych i ciepłych posiłków. Do przygotowania posiłków lub napojów należy najpierw rozpuścić proszek w niewielkiej ilości letniego płynu. Każda ilość produktu, która została podgrzana i niespożyta należy wyrzucić.
Warto stosować Resource Instant Protein, ponieważ:
Resource Instant Protein to niekompletna pod względem odżywczym dieta w proszku do rozpuszczenia, o smaku neutralnym. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na białko, np.:
Stosować pod kontrolą lekarza. Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Odpowiedni do stosowania powyżej 3. roku życia.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wszystkie przygotowane produkty powinny być szczelnie zamknięte i spożyte w ciągu 6 godzin w temperaturze pokojowej lub w ciągu 24 godzin, jeśli przechowywane są w lodówce. Po otwarciu zużyć w ciągu 4 tygodni.
Producent
Postać
Stosowanie
Działanie
Rejestracja
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres bok@drogeriawapteka.pl. Dziękujemy